Monday, 30 May 2011

Amani

Assalamualaikum... Salam sejahtera.. Hai hai hai...
kenape tajuk entri ni "Amani" eh?

Ekceli kitorang 1 family tengah tunggu kelahiran cucu sulong family kitorang. 
Akak saye dah cukup 9 bulan kandungannya. 
Tup2 akak ipar yg pregnant 7 bulan tiba2 terpaksa di operate sebab tekanan darah yg terlampau tinggi... 
Maka pada 23 May yg lepas lahir lah baby tersebut sebagai cucu sulong. 
Baby girl dengan berat hanya 900g je.
Sekarang masih ditempatkan dalam inkubator.
Baby tersebut dinamakan Alya Amani.

So teringat sebuah lagu bertajuk Amani. Nanti baby Amani dah besar boleh bagi dia dengar lagu ni. hehehe...

Buat Amani, Achu doakan semoga sihat dan cepat membesar. So cepat2 boleh keluar dari inkubator. Boleh balik rumah Tok dan Tok Wan. Ramai orang dah tunggu nak jumpa ni.

Amani

Album : Hikayat Cinta
  Penyanyi: Amar


Tangisan sanubari telah terhenti
Kala suram suria memancar sinarnya
Pertemuan seindah bayangan firdausi
Menjadi zikir kasih yang suci


Lukisan dua jiwa menjadi satu
Terkenang detik bertemunya kau dan aku
Santun berhikmah mengingatkan diri
Hidup dan mati hanya untuk Ilahi


Mengenggam janji cinta ini
Bertemu kasih tanpa jasad
Bicara tanpa suara
Hanya tulisan bahasa indah


Mengeratkan antara kita
Hinggalah ke akhirnya


Kau ku sanjung kerna pengorbanan
Bagai puteri di kayangan
Tika ku lesu hadapi hidup
Kau hembuskan nafas semangat
Penawar hati



p/s my akak  telah dimasukkan ke wad kelmarin. kite tunggu 2nd baby. semoga kedua2 ny, ibu dan baby selamat. amin...



3 comments:

Pojiekyra said...

kyra pown xsabar gak nk jumpa..!! hehehe eceh nyibuk jew xabis2 hehehe

ismiladyjaja said...

sume owg pn tggu nk jmp... tp dia xley balik agi... baru seminggu... paling2 kejap pn mau sebulan kna dduk situ...huhu...

Pojiekyra said...

ummm kna bg btoi2 sihat..xpew..jaja anytime..kyra la xdpt ag jmpa huhuhu
(nyibuk ag hehe)