Monday, 21 March 2016

Pernikahan Aimi & Najmi

Assalamualaikum...
19 March 2016
Lokasi: Kuala Kangsar, Perak.

Kepak! kepak! kepak! 
kebom! Kebom! kebom!
Haaaa.. Selamat sudah kawan aku ni. Dia ni kawan sekolah aku. Tak sama kelas tapi sama batch dan sama meja kat bilik prep. Dia jugak selalu datang lepak kat bilik aku dan jugak katil aku.
Dan, demi Aimi ni, aku sanggup apply cuti, balik ke Perak... Terharu tak Puan Aimi?? Hahaha..

**Disebabkan ini majlis kawan sekolah aku, so nama-nama dan watak-watak yang muncul lepas ni semua adalah kawan sekolah aku dan juga mereka2 yang berkaitan dengan sekolah aku. Malas nak mention banyak-banyak kali. ^____^

Makanya, pada hari kejadian, pagi-pagi lagi aku dah bertolak dari rumah. Acara nikah dijadualkan pukul 10 pagi. Aku sampai Kuala Kangsar pukul 9.30pagi. So aku terus je tunggu kat masjid.
Pernikahan berlangsung di Masjid Ubudiah. Masjid ni terletak betul-betul kat depan sekolah aku. Setiap kali masuk waktu solat, kitorang dapat dengar azan berkumandang dari masjid ni.
Sekolah aku, Madrasah Idrisiah dari arah masjid. Gambo ni amik dari Mira.
Okey, inilah dia pengantin perempuan. Tengah nervous nak masuk masjid.

Sempat lagi kitorang bergambo kan. Siap gelak2 besar lagi. Lepastu, kena tegur dengan pakcik Aimi, pengantin kena ayu2, jangan gelak2 sangat... hahaha..
Yang sebelah aku tu Wani. Yang lain2 tu kawan Aimi, aku tak kenal pun tapi buat2 macam kenal. Kuang3..


Ok, itu dia.. Dinikahkan sendiri oleh Sir Rahman, ayah Aimi.. Dengan sekali lafaz, sah!
Tengah baca doa muncullah Mira bersama suami dan anak-anaknya..


Nampak benor malu nye diorang nih..
hahaha..
Amik turn bergambo dengan pengantin.
Aku dan Wani berdiri bawah econ sementara tunggu Aimi dengan sesi fotografi nye. Maklumla.. kitorang kan gadis-gadis peneman..
Buatlah apa yang patut sementara tunggu pengantin selesai sebabnya aku ditugaskan untuk bawak pengantin balik rumah. Dan dengan selamatnya aku hantar dia betul2 depan khemah.

Next, majlis walimatulurus...


No comments: