Friday, 5 August 2011

Cik Froggie, Maafkanlah saye...

Assalamualaikum...
Ape punye tajuk daaa... hehe..
Sebenarnya ade kisah nak story nie...

Tadi, (4/8/2011), mase nak pegi tarawih,
Mase nak tutup gate rumah,  ternampak 1 objek lembik2 kat situ.
Then, pegi la tengok dekat2, 
rupa2nye katak!!


Mula2 buat tak tau je, tapi lepas tu nampak ade darah atas lantai
rupa2nye abah dah tergelek katak tu ngan kereta.
(kan gelap, mana nampak)
huhu nak kata suke katak, tak la sangat. Tak jugak benci, 
tapi ade rase sebak. kesian sangat2.

Then masuk je dalam kereta dan tak pedulikan katak tu,
sebab mase tu die hidup lagi. ingat kan tergelek sikit je,
tapi bile balik, katak tu still ade lagi kat situ dan dah mati..
(nie la kot dinamakan mati katak)

Bile tengok katak tu, otomatik teringat blog Diari Si Froggie...
Aida, sowi ye, bile ingat katak, akan ingat awak... hehe 
Ingat katak, ingat Aida...
(dah macam tagline pulak) hehe...
Jangan marah yer...  


p/s: ce kire berape banyak katak dalam entri nie.. 

14 comments:

Aida Omar said...

ala..sian katak tu mati katak..
arwah di bulan ramadhan..hehe

itu yang aida sayang dgn ladyjaja nie.. lepas nie nmpk je katak ingt je aida tau..tau..hehe. Aida x mara punya :P

ada 9 katak dalam entri nie n termasuk aida 10..hehe

Lady Jaja said...

hehe... memang tu la yg berlaku.. sepantas kilat teringat aida... hehe.

tapi, tottt... tottt... jwpan anda salah... huhu... :(

Cik Bell said...

dlm nie.katak ada 1..
tapi tulisan katak ada 9.so sumenyer 10.hahaha.
amboi..dah mcm main2 math la kat entri nie.hee

Lady Jaja said...

hai cik bell... thanx sbb folo taw...

Tapi kan... tottt tottt... jwpn cik bell pon salah jugak... hehe

dah hampir2 dah...

ila said...

eh kene kire jmlah katak?
ade 9..

la ciannyer katak tu.tp geli la dgn katak.hee

Lady Jaja said...

ila... hehe.. saje2 isi mase lapang kire katak... hehe

tapi..... jwpn ila pon salah... ade yang ila x perasan tue... huhu

Pojiekyra said...

ong gedek gedek....katak oh katak knapa kena gelek ??? hehehehe



p/s : selamat menyambut bulan posa jaja :D

p/s : hehehe i forgive u la...jaja xuat salah pon :D

p/s : kyra da half past dead time klas abis :D

Lady Jaja said...

haha.. alolo siannyer... sabo je la yer... hehe

Small Dolphin said...

kesiannya katak tu T_________T

saya tak berapa minat dengan katak.tapi...kesian jugak!

terbayangkan darah dia tu *gulp*

Lady Jaja said...

small dolphin... same la... x la minat.. tapi kesian... huhu

aDda said...

aloh ciannye katak tu kne mati katak....huhu

Pojiekyra said...

haha jawapannya bg bilangan kenderaan dalam pengiraan kah3

Aida Omar said...

ape jawapan nya jaja? ke tak ada katak langsung dalam entri nie.. hehehe

Lady Jaja said...

jwpn nye... jeng3... ade 11 semua nye... katak tulisan hijau=9, katak tulisan pink=1, gambar katak=1... so 11 la... hehe