Friday, 11 March 2011

Jom usha papan tanda...

Assalamualaikum...
 Aku memang suka usha papan tanda aka sign board. Dan.. memang jadi salah satu benda yg akan ada terselit dlm byk2 gambo yg diambil..
Al maklum la guna kamera digital. kalau xnak boleh delete. 
X macam kamera dulu2...zaman guna filem..
Membazir kalau kita snap gambo yg bukan2 sbb semuanya wajib dicuci.

 Yeah... gambo ni diambil di Tanjung Emas, Muar, Johor.
Ni first time tengok sign board macam gini. 
Maybe kat tempat lain pun ade jugak.
Rasa excited dan terharu sangat masa nampak tu. 
Tapi x tau la sejauh mana keberkesanannya. 
Hope sangat berkesan di hati pengunjung.


Gambo ni pulak kat mana2 pun boleh jumpa. 
Tapi gambo ni diambil di satu tempat makan.
Hmmm... memang puas hati dengan tahap kebersihan toilet kat situ.
Rasa berbaloi la RM0.30 tu..


Ce tengok ade tulis Majlis Perbandaran Manjung kan.
So lokasi nya di Teluk Batik, Perak.
Ok kot msg yg terakhir tu sebab x nampak pun kesan2 vandalisme. 
X tau la kalau ade.


Haa... boleh agak kan gambo ni diambil di mana..
Sudah semestinya di tanah tinggi Cameron Highland, Pahang.
Sejuk mata memandang pokok2 teh. 
Hijau je. Nyaman dan tenang.


Ni dikira sign board ke eh?
Diambil di Pusat Konvensyen Putrajaya atau
Putrajaya International Convention Centre (PICC)


Dan gambo yg terakhir ni diambil di Kompleks Muzium Negeri Terengganu.
Terletak di Kuala Terengganu, Terengganu.
Besar sangat tempat ni sampai x larat nak jalan..
Tapi tetap menarik.


Gambo2 nye senget sana sini.


1 comment:

kyra_G said...

hehehehe byk nyer signboard ja amik ea..